Professzionális sportbiztosítás hivatásos sportolóknak

A hivatásos sportolók legnagyobb értéke az egészségük és a kiemelkedő fizikai és mentális állapotuk. Sportolóként fokozott, esetenként rendkívüli fizikai és pszichológiai terhelésnek van kitéve, ami növeli a sérülés kialakulásának esélyeit is.

Sikeres karrier esetén jelentős jövedelemre és így megtakarításra lehet szert tenni, amely a visszavonulást követő évek megélhetését, vagy egy sporton kívüli új karrier megalapozását is biztosítani tudja. Azonban egy rossz mozdulat vagy az ellenfél szabálytalansága súlyos sérülésekhez vezethet, amelyek átmenetileg szüneteltethetik, extrém esetben véglegesen megszakítják a sportolói karriert.

A professzionális sport területén a jelenlegi egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (EKHO) szabályozása szerint egy hosszabb sérülés vagy betegség esetén baleseti táppénzt a társadalombiztosítási rendszer csak a minimálbér után folyósít, amely a tényleges kiesett jövedelmet nem fedezi, ezért azt a klubok kötelesek megfizetni.

A jelenleg Magyarországon elterjedt biztosítások többnyire kis összegben, egyszeri alkalommal térítenek sérülés esetén, nem nyújtanak megoldást ideiglenes keresőképtelenség valamint maradandó sérülés miatti karrier-befejezés esetén.

A Premium Cover anyagi biztonságot kínáló megoldást ad, ha a hivatásos sportoló átmenetileg vagy tartósan (sérülésből, betegségből adódóan) munkaképtelenné válik.

Mit kínálunk?

ideiglenes keresőképtelenség esetén (olyan sérülés esetén, amelynél a regeneráció hosszabb időt - több, mint egy hónapot - vesz igénybe) a kieső jövedelem egyenértékű pótlását.
végleges keresőképtelenség esetén (sérülésből, betegségből adódóan), a pályafutás félbeszakadása miatt bekövetkező teljes jövedelemkiesés pótlását.
baleseti halál esetén a sportoló piaci értékének megtérítését.

Kinek hasznos?

Megoldásaink sportágakra szabottak. A különböző konstrukciókat ügyfeleink igényeire szabjuk. Egyéni sportolók, klubok, szövetségek, egyesületek is biztosíthatják magukat. Amennyiben klubok kötnek biztosítást játékosaikra, káresemény esetén a biztosítás fedezi a klubnak a sportoló elvesztése miatt keletkezett pénzügyi veszteségét, ez magában foglalhatja a játékossal szemben fennálló szerződéses kötelezettségeket, vagy a helyettesítő játékos keresésével járó költségeket. Anyagi védelmet biztosít a sportklubok (munkáltatók) számára, amelyeknek szerződéses kötelezettségük, hogy a sportolók munkaképtelensége esetén is folyósítsák a fizetésüket.

Kiemelt sportágak

Jégkorong

Kézilabda

Kosárlabda

Röplabda

Labdarúgás

Vízilabda

Hogyan működik?

Pontosan felmérjük Ügyfelünk igényeit és egyéni kockázatait. Majd személyre szabott biztosítási tervet készítünk, amelyet egyeztetünk Ügyfelünkkel és végigkísérjük a biztosítási szerződés megkötését. Amennyiben káresemény történik, segítünk a kárrendezésben Ügyfelünknek.

Ha szeretné megtudni, hogy mit tudunk Önnek ajánlani, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken vagy az alábbi űrlap kitöltésével.

Amennyiben sportága nem szerepel a fenti listán, de érdeklődik az általunk kínált megoldások iránt, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken. Bízunk benne, hogy ajánlatot tudunk adni az Ön igényeire is.

Mi történik, amennyiben a professzionálisi sportolói karrier idő előtt véget ér baleseti halál vagy tartós teljes munkaképtelenség esetén?

Gyakorlati példák végleges munkaképtelenségre

Egy kosárlabdázónál egy rutinvizsgálat során rákot diagnosztizálnak, és kénytelen visszavonulni. Biztosítása egy összegben téríti azt a jövedelmet, amelyet akkor szerzett volna, ha nem ér véget idő előtt a pályafutása.

Egy játékos térdsérülést szenved nem sokkal azután, hogy szerződést kötött egy új klubbal. Nem tudott teljesen felépülni és a csapat a jelentős átigazolási költségek ellenére nem tudta mérkőzésekre benevezni. A biztosítás kártérítést nyújtott a klubnak a játékosért kifizetett összeg erejéig.

Gyakorlati példák átmeneti munkaképtelenségre

Egy vízilabdázó megsérül egy barátságos mérkőzésen, és ebből következően több olyan jövedelmező versenyt is ki kell hagynia, amelyeken korábban sikeresen szerepelt. Biztosítása megtéríti havi jövedelmét felépüléséig.

Egy labdarúgó súlyos térdsérülést szenved, amely szalagrekonstrukciót igényel. A biztosítás megtéríti a játékos felépüléséig kiesett havi jövedelmét.

Professzionális sportolók biztosítása igénylő űrlap

Érdeklődő adatai

Valódi e-mail címet adjon meg!

Biztosítás típusa

Ideiglenes foglalkozási munkaképtelenség
Maradandó foglalkozási munkaképtelenség

Biztosított személyek

Biztosítási fedezet tartama

Megjegyzés

Captcha

Kérem adja össze a két számot: ( 28 + 36 )

Eredmény: